BABY DRIVER

Publicerat den

”Baby driver” handlar om Baby som är bilförare för bankrånare. Rånarna som åker med honom tycker han är udda och han får pikar för sina introverta drag. De säger att han är efterbliven och trög, trots att Baby har en snabb reaktionsförmåga. Chefen försvarar honom med att det inte är något fel med att vara tystlåten.

Baby skulle kvala in som högkänslig sett till DOES. Han bearbetar intryck, små detaljer för fatta beslut på ett intuitivt sätt. Man kan tro att djup bearbetning står för något trögt och blygt hos personen. Det behöver inte innebära detta. Ett exempel är den danske basketspelaren i ”Sensitive – Movie” med sina intuitiva, snabba beslut.
Kanske är detta den dubbla simultanförmåga med multitasking, då han lyssnar på musik samtidigt som han följar med på vad som sker runt omkring. Introverta har annars svårt för detta.

Babys begåvning är hans snabba bilkörande där han fungerar bäst. Här kan man jämföra med dem som jobbar inom media/kultur där de har sin egen sfär. Utanför dessa ramar kan känsligheten kännas belastande. I filmen rubbas Babys förmåga när det blir känslomässigt och när det sker förändringar.

Han lyssnar på musik i hörlurar för det mesta och förklaringen är att lindra sin tinnitus. Musik stänger annars ut stimulering både inifrån och utifrån. Låtvalen har en stor funktion i hans jobb och han lever sig in i musiken med att dansa.

Babys empati visas genom att han tar hand om en äldre man och hans relation till en kvinna han träffar. Kärlen är av det romantiska slaget.
Andra högkänsliga tecken är att han inte använder vapen, har lite svårt att säga nej och hans samvetsgrannhet, trots att han jobbar med kriminella.
Själva fortkörandet känns ibland mindre högkänsligt då det drar till sig uppmärksamhet.

 

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s